Baby 3m+ kerap kentut

Hi, nak tanya normal ke anak kerap kentut sampai terganggu tidur? Anak saya dah tidur elok, tapi lepas 30 minit dia mengeliat terus kentut lepas sekejap meneran kentut lagi. Last last terus bangun. Kesian dia asyik menguap je, nak tidur terganggu. & kalau kerap kentut tu perut kembung ke? Perut dia lembut je #firsttimemom #bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Balas

Kalau tak meragam selalu nya tak kembung. Cuba tuam perut anak. Kalau tak jalan juga. Dapatkan nasihat doktor takut berlarutan kesian pula anak tak cukup tidur

Rasanya biasa je. Mungkin boleh tangas perut baby, untuk keluarkan angin. Boleh cuba baby pakai stocking dan baju untuk elak badan masuk angin.

1y ago

Terima kasih sis 🥰

Have you tried apply minyak perut ?

1y ago

Yes, i will apply after bath & every time change his diaper.