Dilema BF mom

Hi moms, Jan nnti anak sy dah 11 bulan. sy nk hntar dy ke taska, sy nak sgt truskan bg bf smpai 2 tahun. skrg ni anak 10bulan, sy nak kumpul stok susah sgt sbb dok df je.. bila pump (tandem) nk dpt 1 oz pun susah. nnti kan 1 year dah boleh tukar ke full cream milk.. so dok berkira2 nk stop bf dah skrg.. minum horlick,susu kurma, it doesn't help.. mcm mna yaa nk naikkan susu bdn?

4 Balas

boleh cuba check size corong awak. dh betul ke tak? dpt sikit xpe. boleh simpan. contoh sehari baby awak 8x df. dan dlm masa yg sma awak buat tandem. dah dpt 8oz utk satu hari. selain tu awak boleh buat power pumping time malam. buat dlm masa 2mggu. lepas baby menyusu awak buat urutan tgn marmet. semua ni utk boostkn pengeluaran susu bdn awak

2y ago

sama2 awak. jgn stress okay. yakin susu awak cukup utk baby,☺️❤️

try marmet..boleh dpt lagi byk drpd pum, btw cek saiz corong sepadan x dgn nipple..

kena bykkn minum air masak. minum air red dates dgn goji berry. makan sayur hijau.

2y ago

part mkn minum smua dah buat sis, nnti sy extra kan lagi.. tq yaa

jgn stress2..insyaallah cukup susu