breastfeeding vs fm

hai mommies...baby sy bru 4bulqn 23 hari...sy berjaya full bf smpai 2 bulan...lpas tu tpksa cmpur sbb sy kerja n komitment utk pump x brapa ad msa sgt..2-4 bulan sulam fm n bf...sy pump sbb baby x nak df dh..puas pujuk skin to skin..tp kna amuk oleh baby pla..hehe...tp sjak 4 month ni..dia x nak dah susu bdn..kalau mnum dia muntah..tpksa sy bg full fm dah..sedih sbb x dpt bg susu bdn dah...soalan sy...ok x baby mnum fm ni...

1 Balas

Ok je tapi nutrition wise breastmilk lebih bernutrisi berbanding dengan formula.contohnya breastmilk ada antibodi so anak tak mudah jatuh sakit.