Teknik pam susu

Hi moms, sy hwife and mmg df je smpai baby 10m, skrg nak start kumpul stok utk taska. moms boleh share mcm mna cara pam yg betul ya like brapa mnit massage/express mode tu? sy cari kat utube tp xde. skrg klau pam tandem 1oz je. sy dah blur2 dah. TQ

5 Balas

saya pun tak berapa pandai lagi tapi saya buat 5 minit massage mood dan express mood tu 10-20minit ikut kesesuaian masa tu lah. awak buat tandem tu maksudnya awk bagi baby hisap sebelah dan sebelah lagi pam ke? cuba awak check size corong tu betul tak fit awk punya nipple size.

1) check size corong pam awak. size dh betul ke? 2) awak pam selepas baby menyusu ke? 3) berapa minit awak pam ya cuba share dulu, sy cuba bantu☺️

1y ago

ok2 baik sis, sy try all ways yg sis ckp slow2 ya.. trima kasih byk2 sis, smoga sy dipermudahkan🥹

to anyone yang nak tahu psl breastfeed, boleh follow instagram themilknest. kat situ dia bagi info macam² psl lactation.

1y ago

I did follow her🤭🤭, tp sbb baby dah 10m. baru nk start rutin utk kumpul stok sambil df.. mmg terkial2 sikit😅

samalah saya