Susu ke taska

Hi moms, Jan nnti sy dah nk start kerja, by Jan, baby dah 11 months. now sy fully direct feed je baby. taska dari 7am-6pm. mcmmna ya sy nak sediakan susu ke taska nnti? brapa byk ya dlm 11 jam tu? like brapa botol, brapa oz/btl? better bg dlm pack ke botol ye? tq #pleasehelp #firstmom

1 Balas

Hi, sebagai permulaan Puan dah boleh bagi baby minum dalam botol. Sebab nak tengok berapa banyak baby minum untuk setiap session. Jadi Puan boleh tahu berapa oz yang perlu di sediakan nanti. Next, dapatkan satu bag susu untuk baby. Then terpulang pada Puan nak sediakan semua susu dalam botol atau separuh dalam milk storage bag. Macam saya, saya sediakan 2 botol susu yang dah terisi thawed milk. Yang selebihnya, frozen milk dalam storage bag tu. Mana yang memudahkan Puan dan pihak taska.

2y ago

Sama-sama ☺️