BANYAKKAN SUSU BADAN

hi mommies. saya nk tny ada cara x tuk bnykn susu bdn? baby 6m3w, skrg kalau pump xsmpi 1oz. sikit sangat 😭 smpi dia dok merengek bila bf... cuba dh mnm horlick semua tu.. mcm sama je

17 Balas

Byk minum air suam, mkn jgn skip..kena mkn mknan yg bkhasiat utk produce susu yg baik...mk sure lekapan baby menyusu betul..kerapkan baby menyusu contoh selang 2-3 jam terutama siang...perhatikan masa baby menyusu kalau kenyang biasanya dlm 20 minit ke 30 minit👌🏻lepas baby menyusu kena pam utk kosongkan payu dara utk produce susu yg baru..mlm pun kalau baby jarang bangun utk minum, mummy kena rajin2kan diri bangun & pam utk kosongkan payu dara🙋🏻‍♀️jgn stress2 itu mempengaruhi pengeluaran susu kita ya🙋🏻‍♀️

Pengalaman saya saya dpt pam lebih bila saya pam masa baby menyusu, setiap kali baby menyusu saya pam sebelah lagi n dpt dlm 2oz setiap kali. Minum byk air n amalkan pemakanan sihat..inshaa Allah

1. Jangan stress. 2. Lebihkan makan protein. 3. Minum air kosong banyak. 4. Kerapkan Df baby. 5. Jika bekerja, pump setiap 3 jam. 6. Positive mind. Ni saja sy boleh kongsikan☺️

Minum Susu kambing + nestum +Horlick.minum setiap hari.jadikan sebagai minuman utama.... Tiap kali lepas menyusu minum air putih. Kerap bf. Try mkn sayur kacang.

Minum air banyak2, makan oat, makan sayur2, minum susu. Pastu make sure mama sentiasa happy. Jgn stress2. Lagi stress lagi kurang susu😊

Cuba bnykkn mkn sayur dan mknn yg bersup, cthnya sup ayam..sy bt mcm tu ok ja..mungkin boleh cuba n brkesan utk kamu jga

Banyakkan makan sayur sayur sis. Pastu amalkan milk booster yg ada kurma dgn Arabic gum. Inshaallah susu banyak

Cuba makan sup ayam kampung campur betik (hijau).. buah betik ni boleh banyakkan susu badan..

Ada juga masak bubur campur ikan bilis, untuk menambah kan air susu... ☺️

I banyak makan sawi Dan tambah bawang putih banyak Banyak Dalam masakan