Selera Makan

Hi moms, boleh tanya, kalau kandungan usia 6/7 minggu, selera makan memang ke laut dalam ke? First pregnancy tak pulak macam ni. Cuma first pregnancy tu saya miscarriage masa minggu ke-9.

11 Balas

Normal sis.. Pmbawakan tiap2 preggy lain.. Sy mse ank first mabuk truk, ank second plak pening2 truk, mknan yg color2 merah xley tgok.. Ni no 3, pening2 truk gak, mabuk xtruk sgt, tp xde slera ng ayam.. Ape sje bkaitan ayam xley bau, xley dgar, tgok gmba ayam pun xley.. Hahh.. Pelik tapi benar sis...Hahahahaaa..

5y ago

Hahaha.. Sis da bsalin ke? Kalo blum bsalin, due bila..

Memang sis 😄 sy, 12 minggu pertama memang x makan masakan sendiri, suami tolong masak pun x habis makan, tapi, bila orang luar masak, makan pulak 😅😅😅 masuk minggu 13 perlahan2 barulah selera tu datang balik 😄 alahan pun camtu jugak.. kadang2 x semua pregnancies sama dugaan yg kita hadap..

Mcm kes sy ni sis....preg ptama sy kguguran...13w.... Pstu skrg preg lagi...bru 7w....bab mkn...hmm...klau bole xmo hidu bau mknn...xmo tengok mknn... Tp kn sis...apa yg sy bole ckp...lain org...lain ragam preg.nya...

Same r sy dh 8w prgy..mmg nasi atau lauk pape...x blh nk abis..pakse pn ckit je blh...x rase nk muntah ble mkn cume tkak x blh nk tme..blh share x pape mknan yg blh mkan time2 cmni...cian kat bby

Mse awl preggy yg ke 3 ni slera sy kelaut...hya bleh mkn jambu batu je..mkn lain2 muntah blik...tp kne cri juga sumber mknan lain ye mommy sbb xnk trus xd zat dlm bdn...try roti or biskut..

Normal sis.sama mcm saya Masa and 1st dulu.berslera je makan.bila anak kedua night,slera makan langsung xde.berat pun trun

Sy sampai skrg selera makan masih lg ke laut dh 30 week tp pksa mkn jgk hehe tkut bby lapar

Sy pun same...makan ape2 pun skrg nie...xde rase...semua jadi xbest

Sy punya selera mkn pun dah ke laut dalam. Mkanan fav pun jd tak lalu telan 😂

Setiap pregnancy lain