Menjahit

Hi moms, aritu saya ada menjahit gaun mengdung yg saya hendak pakai utk ke klinik disebabkan koyak kecik jer. Dari jauh suami dah tegur kata ibu mengandung tak boleh jahit2. Ehhh betul ke? Saya tak tahu. Ini first baby jadi saya tak tau pula pantang larang org mengandung. Lagipon mak dan ayah saya dah lama meninggal jd dorang pon xda pula sempat share pantang larang ibu mengandung ni kan.

13 Balas

Sy Pon mcm to.. mil tego jngn menjahit X elok.. siap bg Hari LG.. Hari ape blh jahit ngn X.. kesimpulan dye org tua2 dlu ckp mcm to X nk kite terluka ITU shj bila ibu mengandung kebanyakan penat kadang Mata X brapa nmpk bila Luka X Manis bg org pregnant.. SBB org pregnant sngat tinggi pandangan dye.. Kita dh sarat mengandung ngn dugaan LG X nk dtambah dngan benda2 kecil.. mcm raja sehari.. tp Kita raja 9bln 10hari.. ITU pandangan sy lh..

Tak de lah..boleh je kalau nak menjahit... 😊Akk ni dah 34w4day.. Masih menjahit lagj.. Nak siap kan baju orang smua dulu..kang takut tak siap pula baju raya orang... 😀😀😁 Siap smua kang, Baru jahit kain bedung n barut baby..

4y ago

Ala.. Boleh belajar yunk... Jimat sikit.. 😉

Mitos lah sis,dh klau ade y keje tukang jahit 2 xkn 9 bulan mgandug xyah keje kan.. doa y baik2 pasti y baik2 jugak jd 😊... pcaye pd pantag larang boleh asalkn ia x mnyimpang akidah n mnyusahkan kehidupan kite 😉

4y ago

Think + n ape2 sis nk buat mulakn dgan bismillah,slawat usap2 perut biar bb pun x trikut2 emosi kite... InSyaAllah xde pape.. 😊

Kalau kami, kalau si mengandung dh terlanjur buat benda pantang larang contoh nya menjahit tu jgn ditegur masa tu juga. Biar saja dulu sbb dia dh buat kan .. next day baru bagitau cakap tak boleh.

4y ago

Yaa.. tp kalau dia tak terbuat jgn tegur masa tu juga. Tu yg pantang kalau kami .. jgn sesekali tegur terus kalau dia dh tbuat ..

Saya pun mnjahit jg.tp Ada yg cakap ibu mngandung Tak ble mnjahit.da yh cakap sebaliknya pla. Yg penting fikir positif je. rasanya Ada bnyak para ibu yg mnjahit Masa mengandung.

Masa mgndung ank prtama dlu pun mk ad ckp x blh mnjahit..tp biasa la tu kata2 org dlu2..x da mslh pun sbnr ye..law kita x jahit x kn nk pki pkaian koyak plak an..😅

Sy jahit je sebab seluar suami terkoyak plak. Takkan nk bia melopong gitu. Insya Allah takde pape la

4y ago

Seluar suami byk yg terkoyak xdpt jahit sbb pantang ni la

Takde ape la sis. Pikir positif je. Kalau yg kerja menjahit tu mcm mana pulak kan ?

Xde ape la sis,mitos je tu...insya Allah,doa baik2 niat baik2

😂😂😂 susah betul semua benda tak boleh buat.