morning sickness

hello mommyy! sy pregnant 6 weeks and kena morning sickness yang sangat teruk. tak boleh nak bau tumis. bau makanan terus muntah. makan apa pun muntah. mommy2 ada tips tak untuk hilangkan loya ni ?

2 Balas

try makan buah or air jus untuk lapik perut. jangan perut kosong. nnti lagi masuk angin & lagi cepat muntah. saya pun still lagi muntah2 even dh 13weeks. tapi alhamdulillah dh ok sikit. nasi pun sebelum ni mmg xboleh makan , makan je muntah. try cari makanan yg buat awak x muntah. be strong yee