Bersalin 37 weeks

Hi mommys2, ada tak bersalin sewaktu 37 weeks? boleh share tak berat baby berapa masa keluar tu? Adakah dikira cukup bulan? Sy rasa mcm nak bersalin sgt dah skrg ni.

28 Balas

Sy bersalin 37w doc ckp tu da cukup bulan.. Kalo 36w consider premature asal berat ikot usia kandungan ok da tu..

37week tu dh 9bulan seminggu so dh cukup je bulan . tapi kalau normal nk besalin 38week .

masuk je 37w dah kira cukup bulan. baby saya lahir 37w 2d 1.98kg takde doctor declare as premature pun

borderline premature. mostly baby akan ok. janji weight more than 2kg

Saya 37weeks berat 2.4kg tak besar tapi alhamdulillah mudah melahirkan

2y ago

InshaAllah nanti baby akan membesar dengan jaya nya sekarang anak saya tu dah nak 2 tahun hampir sama tinggi dengan abang dia dah. Saya doakan semoga dipermudahkan urusan sis dan kita semua melahirkan nanti❤️

dah matang,sy msa bersalin ank ke3 37week kluar berat dia 3.4kg

37w dah matang sis. Anak sy lahir 37w berat 2.83kg

Anak pertama sy bersalin 37w 1d..2.5kg..dh cukup matang sis..

2y ago

sy masa sblm besalin tu scan baby 3kg+..lahir 2.5kg..tkejut jg..hehehe..apa pun sis..sy doakan sis dipermudahkan urusan melahirkan ye sis..

37w dah cukup matang sis . Sy bersalin 37w 5d 2.54kg .

sy 36 minggu berat bby 2.70..dh dikira ckup minggu..