Placenta Previa Type 4

Hi, last week sy ade app dgn pakar di KK.. asalnya refer pakar sebab gdm + hb low.. then bile doc scan doc detect sy pp type 4. Terus dia bg surat utk refer pakar dkt hospital pulak... Lg 2mggu app sy dgn pakar hospital... Sy nk tnye, betul ke kalau pp akan kne bersalin awal? 😢

6 Balas

sy baru type 1,kandungan da 33w 3d,1hb ni kne refer hosp doakan supaya uri naik balik..gelisah resah sampai termimpi² betapa peritnye menahan sakit bersalin czer,ank sebelum ni bersalin normal 10tahun lepas,harap ank no 2 yg bakal lahir ni pon normal jugak :') sy doakan sis selamat bersalin & sis & baby sihat..amin

Sis dah berapa week? Sy dri kandungan 28w pp type 4.. scan 31w pp type 3.. minggu depan warded.. dah cucuk dexa untuk matamg kan paru paru baby 🥲.. kemungkinan cazer bslin sblm 38w

1y ago

Skrang bru 34w.. mana tahu kuasa tuhan uri naik nanti 37w..aamin..doakan saya

Ye kalau pp mmng akan bersalin awal..sllunya 37w akan czer.. sy skrang dah 34w.. dri 33w dah kne warded huhu..sampai 37w nanti ,sebulan lebih dihospital..tarikh czer pon dah dapat

tapi kan, sy rasa xde masalahkn kalau beranak awal. demi kebaikan baby. sy ada history baby meninggal masa 32w dan gdm. kandungan skrg ni doc suruh beranak 37w. 36w kena g jumpa pakar.

1y ago

doc cakap takde punca pun. kebanyakan 50% xde punca. tp masa baby sy keluar tali pusat terlilit, dan doc ckp jgk x blh jdkan tu punca sbb ramai jebyg terlilit tp selamat. doc pakar cakap kat uri sy ada bakteria tp sikit, x blh jdkan tu punca jgk sbb sikit xde effect pun. xde masalah kromosom/genetik. seminggu belum tu sy amik vaksin covid, sy mula² fikir benda tu. tp tulah x tahu jgk, terima jela takdir.

kalau high risk, mmg Dr Akan advice bersalin awal utk selamatkan baby & ibu

Masalah ape tu sis saya kurang faham

1y ago

kedudukan uri menutupi laluan sepenuhnye...