anak susah naik berat

Hi mommys semua, nk tanya, susu formula apa bagus untuk naikkan berat bayi , ank sy gigirl, da 8 bulan berat 6.5kg, tinggi 73cm. BMI dia merah sbb tak balance tinggi dan berat. Mohon pandangan ibu2. Tq 😘

3 Balas

Hi , sama dgn anak saya . Dari umur anak 8 bulan sampai setahun , berat badan tak naik banyak masih 7.16 kg . Anak saya fully bf . Makan sikit² tapi kerap dalam sehari . Cukup setahun , saya mula campur susu fm . Saya cuba susu S-26 progress . Alhamdulillah , anak serasi dgn susu tu , bulan 2 lepas check up , timbang berat naik 8.++kg . Selera makan pon bertambah . Selain S-26 progress , awak boleh cuba susu dugro sure , yg ini pon utk tambah berat badan dan tambah selera makan anak . 🤗

Mommy boleh ikhtiar susu s-26. Saya pernah baca di Internet yg s-26 mmg dirumus untuk bantu naikkan berat badan baby. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Klu 8 bulan dh strt mkn kan. Susu alone x cukup nk naikkan berat baby. Mkn tu penting. Brapa kerap menyusu and brapa byk? Mkn dia mcmana?