Susu Formula

Macam mana nak naikkan berat badan bayi 3bln sebb anak saya lahir berat 2.4..sekarang baru 4.65 je berat dye..boleh suggest x susu formula yang bagus untuk naikkan berat bayi..sekarng sye guna lectogen dan brfdng..

6 Balas

Sama la kita sis. Anak saya pun lahir 2.4 kg je. Sis kena buat jadual penyusuan baby. Saya dulu bagi anak saya minum susu lactogen start umur 2 bulan. Tapi saya bagi anak minum susu setiap 2 jam. Anak tido pun saya bagi minum susu. Tak perlu tunggu anak merengek nak susu. Cuma umur setahun lebih saya tukar susu dugro perisa asli sebab lactogen dah mahal sgt. Sebulan anak saya habiskan 4 tin susu lactogen isi 1.8 kg. Sekarang anak saya dah nak masuk 5 thun berat 27 kg. Mcm tak percaya anak saya boleh besar mcm ni. Sedangkan masa baru lahir kecil je.

5y ago

Ohhh cmtu ehh. Baik2 nnti sy tukar jadual penyusuan dia mcm sis ajr kn tu. Ohh klau dia 6bln nnti siang hri kite tk bg dia susu sgt pun blh kn? Erm ank sy nnti nk tukar susu biasa gak bila dia da start mkn. Mcm sis ckp tu huhuhu

bf + lactogen dah bagus sis cuma kerapkn bg susu pada baby. cth bg susu selang 2@3 jam & jngn tunggu baby dah nangis klaparan baru bg susu.

Lactogen tu dh ok sis utk naik kn berat, yg bancuh ikut sukatan yg ditetapkn, jgn cair..

Frisolac pun ok

Dugro

lactogen 😊