Nak tanya lah

Mommys semua nak tanya lah.. Boleh share tak cara penjagaan pantang CEZER.. Boleh pakai bengkung apa? Boleh berurut ke? Kena buat apa? Sbb sy tkt mcm kena cezer jew ni Placental previa tahap 2 dah 😅 Senang nak rujuk nanti #advicepls #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

Awak boleh urut macam biasa. Cume bahagian czer dye tak kacau lahh.. time urut belakang pon kita mengereng ke tepi jee.. kalau bengkung boleh pakai yg jenis lekat punya (pakai luar baju) sebab nurse yg ajar kat saya time tu.. kalau czer banyakkan minum air oren tropicana twister. Jgn mkn pati haruan nnti luka dlm melekat2 antara dgn kulit lain.. setiap kali bergerak( jalan, baring, duduk) perlu ampu atau tekan sikit tempat czer pkai telapak tgn supaya tak terasa sakit setiap buat pergerakan.. dan jangan sampai batuk atau bersin.. klau boleh tahan awak tahan lahh.. sakit nnti dekat bahagian luka awak tu.. paling penting jgn bnyak pergerakan.. normal dan czer tak same..

9mo ago

boleh sis tanpa nama. sy mmg duduk kt kerusi plastik kecik tu. cuma nk bgn duduk tu kena pelan2 & hati2 sbb baby licin. & kalau boleh pakai selipar takut bilik air licin juga