susu yg terbaik utk ibu mengandung

hi mommys .. maaf btanya .. susu ape yg sesuai kt pasaran utk ibu mengandung 31w? ad yg suggest enfamama, anmum etc .. biasa sy mnum anlene je utk kalsium & tulang .. first pregnancy tq

5 Balas

Rasanya xde susu yang tak sesuai melainkan ada bahan2 pelik2 dalam susu tu. Saya minum fresh milk je. Kalau fresh milk habis saya minum susu tepung anlene tu jugak. InsyaAllah semua pun okay asalkan ada calcium & fortified dengan vitamin D

Kalau saya jenis berat susah naik , hb pun low , bp pun kadang rendah . So minum anmum , sebab anmum ni gula tinggi sikit dari yang lain . Kalau nak selamat susu fresh milk .

Untuk saya, ada GDM. Jadi dietician tak suggest minum susu tepung untuk ibu mengandung. Hanya minum fresh milk/full cream milk.

anlene dilarang minum ye waktu memgandung. boleh je minum susu full cream biasa

2y ago

Sy da check susu anlene yg sy minum takde pun tulis dilarang utk ibu mengandung. Sy check online dorang cakap bole je minum. Kalau nak better minum anmum

boleh je mne , fernleaf family pon ok