Baby naik flight

Hi mommy..nak tnye..bile umur yg sesuai utk baby naik flight?bole x kalo 2 minggu lpas bsalin?

10 Balas

Dalam 2bulan tu pun kena pastikan dia tutup telinga sbb dlm and ats awan tekanan x sama...kalo awal dia xkn selesa dgn udara..baby x blb nk adopt lagi benda2 ni..sdgkn kita pyn x selesa bila tekanan rendah apa lagi baby...mna dpt bgtau...

Rsaye mcm. Tak brp bgs utk baby 2mgu...lagi2 klu perjalanan yg jauh.. Sbb penah ada kes tu hr tue.. Bby 1 bulan x silap meninggal sebab kn kurang oksigen ke apa.. X brp Psti

5y ago

Yee sis.. Kesian kn.. Lg2 baby bru lahir.. Kesihatan baby pun kita belum tahu sepenuhye.. Better biar baby besar LG sikit la.. Yg kes bby meninggal tu.. Seigt sy baru 1 bulan...

boleh je sis tp sebelum apa apa ,bawak and tanya dengan doktor dulu .family saya haritu ,baby sebulan dah naik flight dah atas kebenaran doktor

sya bwa ank sya umur 3bln,msa nk depart n landing tu susukan bby sis,n tlinga bby sntiasa ttup...

Sy bawa baby naik flight umur 2 bln 2mnggu.takut jg time tu...apatah lg baru 2 mnggu.huhu...

5y ago

Kan... LG baby 2 mgu.. Jgn laa sis.. Dengar laa ckp Kami nii. Bukan apa.. Kesian bby tu.. Th je laa.. Atas flight mcm mn... Kita sndr pun x kdg x selesa.. LG pulak bby kecik😭

Maybe tunggu after pantang, at least lepas sebulan

Ibu boleh tny pd yg lebih arif...huhu

Aduh 2week awal lg tu😣😣

Check dgn paediatrician baby

bahaya sis...