Detail scan

Hi mommy..nak minta pendapat perlu atau x buat details scan di klinik swasta?

13 Balas

Bagi saya , details scan sangat penting untuk baby . Kita as mom nak tau keadaan baby dari segi sihat tubuh badan , lengkap sifat betuk badannya , abnormal atau tidak . Air ketuban mencukupi atau tak , kepala baby tempurung nya okay ke tak . Nanti dah masuk 30 weeks dah takboleh tengok , sebab baby makin besar takboleh nak cari ruang tengok semua mcm details scan tu . Banyak manfaat jikalau sis mampu . Semoga dipermudahkan urusan sis .

2y ago

ikut klinik rasanya saya pergi haritu klinik ckp 18-28 minggu tapi kalau boleh pergi dlm 23/24 minggu sebb baby dah besar sikit lebih jelas. cuma jgn lewat sngt kalau baby besar kedudukan dh fixed susah pula nak tngok