details scan

hi mommy, nak mintak pendapat sikit. perlu atau tak buat details scan di klinik swasta?

11 Balas

Hi mommy , kalau mommy ada lebih bajet better buat lah untuk tengok perkembangan baby . Mommy boleh tengok details dia dari a-z . Dari pengalaman kawan kakak saya , dia tak buat details scan , tiba masa bersalin baby disahkan ada cleft . Mula mula dia tak boleh terima dan hampir meroyan sebab tak bersedia dari segi mental . Mula mula bersalin dia langsung tak sentuh anak dia . Ambik masa jugak baru lah dia ok . Sekarang anak dia dah buat operation . Bagi saya seeloknya momy buat lah kalau mampu . At least kalau ada apa apa perkembangan baby , mommy boleh siap sedia mental dari awal :

alhamdulillah sy smlm Bru buat kat sonobee... sy buat details scan + 5D rm 118 je .. dianakan check semua details anak, dri segi organ dalaman otak jntung perut paru2 bladder Dan lain2..then dia akan check fizikal anak jumlah jari tgn kaki, size tulang bahu tulang peha, muka anak, telinga anak, hidung, mulut (kalau ada sumbing atau x), then jarak antara mata..size tapk tgn Dan size kaki anak, .. lps tu akan check URI, Dan air ketuban... mmg sy puas hati... 3jam lebih smlm sy tahan perut 🤣 baby Lak aktif sgt jnuh pujuk hehehe

2y ago

sy buat kat Perlis sis ..kangar jaya dpt harga promosi pmbukaan lagi

hi awak, kalau awak bajet lebih boleh buat. sebab detail scan ni nk tengok condition baby kita. contoh mcm tulang blkg baby, jantung baby, fizikal baby. doctor dpt detect awal melalui detail scan. xnk buat pon xpe, xde kewajiban.

hi, kalau ada bajet lebih, boleh buat. sebab kita akan tahu dengan lebih details perkembangan baby kita. organ dalaman, senang citer dari head to toe doc akan check. ♡

2y ago

sonobee leh lg pn

kalau ada bajet lebih, boleh je buat. especially kalau ibu yg hamil pertama kali atau berumur 40 tahun keatas. digalakkan buat. tp scan di kk pon da memadai da sebenarnya.

lau kt tmpt awk ade sonobee lg bgus. murah pun murah..sy buat kt sonobee rm108 sbb weekend. kalau weekdays rm88 je. jelas pun jelas. dia check smua bnde kt baby..🤗

2y ago

betul sonobee mmg berbaloi + puas hati

doktor kat KK yg suggest sy buat detail scan, sbb umur sy dekat 40, doktor kata ibu berusia mungkin berisiko..

sy br details scan kt poliklinik az Zahra Ampang...rm99 saje..blh try

kalau berkemampuan apa salahnya puan boleh je ..

depends..tp bg saya perlu