Detail scan

Hi mommy..nak minta pendapat perlu atau x buat details scan di klinik swasta?

13 Balas

bagi saya perlu kita boleh tahu banyak pasal organ baby. even muka baby, cek mulut sumbing, otak , jantung Dan bnyk lagi. Dan boleh beware kalau baby ada masalah. mcm saya haritu doc cek buah pinggang besar as baby boy mmg mcm tu sikit tp kna monitor lagi dlm sebulan so kita tahu perkembgan baby tu. tp alhamdulillah lagi sebulan dah cantik dah buah pinggang dia. details scan lagi penting Dari 4 5 D tu. tak mahal sngt pun berbaloi every penny org ckp.

Bagi saya , details scan sangat penting untuk baby . Kita as mom nak tau keadaan baby dari segi sihat tubuh badan , lengkap sifat betuk badannya , abnormal atau tidak . Air ketuban mencukupi atau tak , kepala baby tempurung nya okay ke tak . Nanti dah masuk 30 weeks dah takboleh tengok , sebab baby makin besar takboleh nak cari ruang tengok semua mcm details scan tu . Banyak manfaat jikalau sis mampu . Semoga dipermudahkan urusan sis .

2y ago

ikut klinik rasanya saya pergi haritu klinik ckp 18-28 minggu tapi kalau boleh pergi dlm 23/24 minggu sebb baby dah besar sikit lebih jelas. cuma jgn lewat sngt kalau baby besar kedudukan dh fixed susah pula nak tngok

Bagi saya penting detail scan ni .. kita boleh tahu keadaan baby dri segi otak , kaki and semua .. so ape2 kita boleh prepare mental awal .. kalau awak ddk selangor .. prgi klinik yang ada sonobee ,, harituh sy buat detail scan rm88 je , ni antara paling murah berbanding klinik lain

1y ago

Sonobee tu ape sis? Kat mana klinik tu ye area Selangor?

kalau ade bajet boleh je nak buat. sbb detail scan ni semua boleh tau. gender, mslh kecacatan kalau ade sumbing ke. jadi boleh detect awal.

sgt2 prlu sis...dtle scan sgt penting utk kita tau semua perkembangan baby kita,klau baby kita ada mslah blh tau awal...

Sangat diperlukan .. Kita boleh tahu perkembangan baby kita, semoga semua baik baik aamin

2y ago

saya pula waktu scan baby dkt kk doc sendiri suggest kalau ada duit lebih pergi swsta buat detail scan sbb tahu lagi detail pekembagan baby. as kerajaan tk ada kelengkapan tu . and banyk benda saya belejar pasal organ baby bila buat detail scan dkt swsta. kita boleh tahu masalah and boleh beware awal2

Sangat penting , klu bajet terhad tak perlu buat sampai 5D , yg penting buat detail scan utk check semua organ2

ikut kemampuan. kalau ada bajet lebih disyorkan. kalau xmampu xpe. sbb bukan wajib pun

terpulang pada sis nak buat @ x tapi kalau ada budget lebih x salah pun nak buat 😊

pd sy detail scan lg penting dr 3D,4D,5D ..