share pengalaman

Mommy2x... Share bha pengalaman kamu masa pregnant 6 minggu..apa yang kamu rasa... Alahan apa yg kamu kena?

58 Balas

.. 7 tahun menanti..dh lewat period 19 hari smlm baru diberi kekuatan utk test.. alhamdulillah ade rezeki utk sya dan suami..6 minggu baru terasa penat n mengantuk waktu t.hari..

Mase preggy sulung.... Macam2 rase loya, morning sick, mengidam,, Yg no 2 x de alahan, ni yang sekarang tengah preggy ni pun x ade rase ape2.. tapi nafsu mkan je meningkat

Kita sepanjang preggy takde alahan sis. Selera makan membuak. Craving benda manis je. Jadi malas nak buat semua benda. Suka berjalan. 😅 naseb suami melayan kan aje.

Sy xde alah sgt ..cuma kdg2 je ttbe mual klu tk amik sarapan ..n selera mkn brtmbh2 tpi ade stgh bau mknn tkleh nk bau..n kdg2 ttbe je ade rse mcm bau busuk

Muntah teruk masa mula2..masuk 4 bulan pn masi jg..mkn pn sy nda mo..mnum pn nda..hrp2 la msuk 5 bln ok sdh..x sbr btl hbis ni alahan..senngsara btl bh..

sakit pinggang tak lalu makan nasi.. dh masuk 3bulan bru start muntah sampai laa skrg.. alah pada bau sabun rokok dan bau wangi.. air liur jd banyak..

Sye dh 6 minggu. Stakat ni ok.. Msih x de alhan ape2.. Cume rase cepat penat..kdg2 prut skit ckit. Bdn pnas2.. X sbr nk tnggu 8 minggu nk tngk baby

Alhamdulillah sy baru balik klinik 6week tp xnmpk kantung lg.. kena dtg lg dlm 2 week.. tp asyik vomit, pening, malas nk tido je.. sakit pinggang.. hahaha

5y ago

Yup double line.. juhuhu

Masa sy dlu 6minggu belum ada muntah2 pening lg.. alhamdulillah sepanjang mengandung pon tiada masalah.. cuma rasa nak makan bnyk tu ade le hehehe

5y ago

Alhamdulillah.. rezeki.. insyaAllah ade rezeki bahagian lain utk sis ❤️❤️

Dulu masa baby 6 mgu masih xtau lg mommy pregnant. Mommy muntah2 cirit birit smpi gastrik. Dh msuk 8 mgu bru berani nk buat upt test.