Macamana ibu² yakin bhwa diri tgh hamil

Haii momie² semua.. nak tanya sikit pengalaman kamu. Dulu sebelum tahu hamil, apa yg menyebabkan momie² yakin bahawa momie sdg hamil? Cuba share pengalaman kamu 🥰 #bantusharing #ingintahu

25 Balas

2hari sebelum due period da mula sakit sengugut ,saja test buat upt -,opk -.jd xberharap la kan..bila wktu septutnya period,sakit tp xnak kluar jgk period.tggu lagi delay sehari sbb kdg cycle xtetap.kdg lari sehari dua.esok pagi tu saja2 test.terkejut positif..xde alahan apa2,sakit cramp n breast pun mcm biasa tiap2 bulan. Bila teringat2 balik simptom,sebelum 2w dpt tau pegnen tu mcm mngidam,tgh mlm2 ajak suami makan keropok lekor🤣suami pun ketwa kata mcm org mngidam. rupanya firasat dia btul..alhamdulillah,hehe

1y ago

congrats sis 🎉 moga baby & momie sihat selalu & dipermudahkan hingga proses bersalin.Aminnn🙏... minta doanya juga ya sis. moga sy cepat menyusul 🙏🥰

Demam & Alahan. Anak sulung demam, selang sehari saya pulak demam, selang lagi sehari suami pula demam. Suami request bubur. Saya pun pergi dapur masak. Tapi saya perasan, hidung saya sentitif sgt dengan bau. Tengah potong bawang pun mual. Loya sangat tekak. Sambil masak pun mual teruk. Terpikir jap yg semua simptom tu sama dgn simptom alahan anak 1st, terus nak buat pregnacy test, tiba2 naik dua line. Alhamdulillah. Penantian 2nd baby hampir 4tahun. ❤️

sy xthu preggy masa tu tpi kuat mengantuk n tdur,test dgn upt bli kt shoppee x detect stu line je,then sy pelik sbb puasa pnuh thun ni n decide lh bli upt test kt frmsi,then naik double line alhamdulillah skrg dah 8 weeks ,ttc 7 bulan,tu pn org ckap lmbt hmm.mcm mna lh perasaan mommies yg brthun thun ttc hdp mukut mkcik bwang ni,mmg cekal betul lah hti korg.semoga dipermudahkan Segala urusan kita semua amiin Ya Rabbal alamiin 😘❤️❤️❤️❤️

masa ank first delay period.. ank ketiga misscariange 5w.. ank ketiga skrg ni lpas 5thun ttc... study n buat BBT.. tau wktu subur n hamil lps 7 hari ovulusi.. cek upt +ve.. sebelum period 7 hari bleh tau dh..tpi grisan samar lg.. hari sepatutnye period tu cek balik upt makin terang grisan.. alhmdulillah skrg 13week baru..

1y ago

tahniah sis 🥳 moga semuanya dipermudahkan hingga proses bersalin ya. Aminnn..🙏 doakan sy pula lepas ni🙏

lewat 3 hari ada orang cakap entah-2 pregnant. mula risau fake hope lepastu gatal tangan cek upt terus double line . keesokkan hari terus demam-2 badan tak sedap ... tapi biasa orang pregnant benda yang dia suka jadi tak suka tapi saya makanan semua okay je cuma bila saya masak tu rasa loya sangat

Pening & mual my first simptom. Buat test positif alhmdulillah. Then delay period, breast start sakit, suhu badan panas, kerap kencinggg. Kita rasa lain tak sama macam rutin harian biasa. So thats why yakin kita pregnant & dh buat 6 pregnancy test still positif and makin pekat.

period xsempt lewat pn tp duk tngp kawn2 yg dh kahwin up status pasal pregnat je. so gatal2 laa jugk nk try kut2 ad rezeki jugk tahun ni. alhmdulilah naik double line mcm xcaye je 😂😂. selepas 10 bulan kahwin alhmdulilah Allah bg rezeki anak pulak 🥰🥰🥰

Sangat mengantuk. Pagi tertidur dan bangun tengahari. Pastu badan rasa penat sangat padahal takde buat apa pun tapi rasa macam letih sangat sangat. Pastu teringat nak cek upt and positive. Masatu tak kerja sebab baru pindah.

1y ago

dah delay period ke time tu? hehee..

2 kali pregnant 2 kali ikut naluri sangat kuat yg sy tgh pregnant😅yg 1st tu sblm check upt mmg demam dulu..sblm period dh check upt awal2 and memang double line🤭Tp dua2 juga anak syurga sy🕊️

Sensitive smpai gaduh dgn suami sambil nangis. Hal kecik je (tak ingat jalan nak pegi suatu tempat), sy kerap kencing lepastu badan panas, rasa cramp perut, saja check upt, double line

1y ago

haah betul