Nak tau

Hi mommy2x sa nk tnya sebb sa nk dekat Bersalin Dah nie first child sa dan saya takut Beranak takut sangat sakit! APA perlu buat Srpaya Nak Bersalin pun tak rasa sakit?

22 Balas

Masa nk teran tak sakit sis .. Rasa best ..licin dia kuar ..rasa macam jelly .. Yg sakit pun masa contraction je..

Yg dh byk kali bersalin pn takut jgk sis..xpe..bl sis tgk je baby 2 nanti,sekelip mata hlg rasa sakit 2..

Sakit kejap ye.. kuar ye baby dah lega... and dpt tgk bby rasa berbaloiiiii 😘😘😘😘

Sye pon takot sis tapi kite berserah ja pda Allah, bedoa smoga kita dipermudahkan 😌

Btol memg sakit tp keluar je ank hilang terus...perasaan bahagia je mse tu.

Saya pn tgh tugu hr ni. Baby no 4..adehhh.. Still rasa takut juga ni.. Huhuhu..

Pernafasan kne betul.. Jge pernafasan.. Jgn pk sakit.. X sakit pon sebenonye

Wlaupun da branak 3-4 org.. Ttp sakit beranak.. T bby dh kuar.. Hilng sakit tuh

Bersalin ni pengorbanan terbesar sorg ibu.. Sebab itu syurga dibawah telapak kaki ibu.. Tak ada cara untuk buat bersalin tanpa sakit.. Jgn risau... Doakn semoga dpermudahkn proses bersalin.. Bila tiba msany awk dh tak ada msa nk fikir ttg sakit... Cuma rsa nk cepat2 bersalin.. Tak sabar nk jumpa insan yg awk tggu2 lebih 9 bulan...

Bak kata kawan sy, nak taknak dah tiba masa kena teran jugak. Kuat kan semangat 💪