Spotting coklat+darah sikit

Hi mommy2...nk tanya normal ke kalau ada spotting coklat+darah sikit awal2 pregnant ni. Usia kandungan dlm 5minggu. Hari ni hari ke-4 masih ada spotting tu. Blh x kongsi pengalaman mommy2..

14 Balas

Tak normal. Walaupun ada setitik spotting better pergi klinik dapatkan nasihat doctor. Sekurangnya kalau ada apa apa yang nak jadi, dapat cegah lebih awal. Even spotting yang colour coklat pun kena risau, apatah lagi kalau ada fresh blood. Saya dulu pun start dengan spotting warna coklat dan lama lama bertukar ke fresh blood. Takda rezeki, baby dan kantung jatuh dekat tangan saya sendiri masa almost 8 weeks.

2y ago

Sebelum jatuh tu saya ada sakit perut macam period pain. Doctor kata tu mild contraction sebab jalan nak bukak nak bagi janin turun. Pagi tu saya nak tengok pad sebab rasa macam heavy bleeding, tapi terus janin jatuh. Darah nak berhenti lebih kurang seminggu gitu macam period. Betul awak, bila dah dalam situation bleeding tu kita dah redha habis dah. Semoga awak kuat ya ❤️