Buku Pink

Mommy2 wat buku pink bpe wk?

70 Balas

Sy bkk masa pregnnt 6bln. Sbb kk tempat sy mmg ramai giler org. Dtg pukul 7.30pg, pukul 12 lebih nk dekat pukul 1 baru settle. Ada masa tu kol 1 pon xpgl2 nama lg. Siap suruh kita pergi makan dulu, pukul 2pm dtg tgu no pulak. So sy dtg bkk buku pink bila sy dh btl2 hilang loya n sakit kepala. Lama nk kena tgu 😅 tp before tu tiap bulan start dari sy tau sy prgnnt, sy dh check monthly kt klinik swasta. Minum air gula, ambil darah, kencing apa semua dh buat. Masa bkk buku pink kt kk tu sy bawak card klinik swasta n semua result pergi kk. So far xkena marah sbb sy check up je tiap bln. Diorang just stapler jer result test sy dari swasta tu dlm buku pink 😊

Sy hari tu bka buku msa kndungan 12mnggu.. Klau ikutkn hati xnk buka awal.. Tp d sbabkn mornings sickness teruk muntah2 bgai.. So sy p lh kot2 ada d bgi ubt.. Rupanya xde😅😅..

10 minggu ke atas n 12 minggu ke bawah. Time ni tempat sy dh wajib buat buku pink. Tempat lain xtahu la.

Sy booking time 11weeks...ada kk yg tak kisah brp week, ada kk yg kisah buat buku pink kena awal...

Sy check upt positif je terus gi kk, disana sy disahkan hamil 7 minggu.

Ank 1st 5w da bkk. Ni ank second 11w pon xbkk lgi😅

7w sbb masa 7w ada spotting g klinik trus buka..

seeloknya buat seawal mungkin

12 minggu dah buat buku...

sy 8week dah buat buku