Umur berapa se eloknya lepas puting

Hye moms seawal umur brp ye nk bagi anak lepas puting? And betul ke kalau bgi ank hisap puting nti gigi tumbuh tak cantik?

2 Balas

sekurg2 nya sbln 1 thun dh kne lepas puting. saya pon bgi ank puting , tpi bila dia tgok tv, main, saya cabut. bila nk tidur saya bgi tpi bila dh tidur saya cabut. Alhamdulillah skrg kurg dh hisap puting, bila gusi gatal bru dia cari puting. ank saya 10bln

Seawal mungkin sebab kalau masih biasakan mmg sampai ke besar susah pisah puting.