Just curious!

Hi mommy2 semua. Sy baru pregnant around 9 weeks. Alhamdulillah so far xde alahan yg teruk. Tapi tekak kerap rasa loya. Agak stress jgak. Sbb atleast kalo muntah rasa lega. Ni just loya shj. Selera makan pun takde lngsg. Tak kira la makanan masam ke pedas ke manis. Semua x boleh msk. Still rasa loya yg teruk. Any tips mommy ?

2 Balas

saya dulu macam tu. sebelum ni makan vit 2jam lepas makan. sebab blh mkn samaada sebelum atau lepas makan. hari tu saya ambik vit sebelum makan. muntah terus. lega. haha. siap cakap alhamdulillah, muntah jugak akhirnya😂tapi saya jenis berselera je. pas muntah, makan terus😁

samaa.. sy pon dh msuk 9 weeks tekak rasa loya je.. sy suruh husband beli gula² yg masam/berangin untuk hilang rasa loya tu.. sehari tu limitkan pengambilan jgn byk sgt sbb gula2 kandungan dia byk sugar.. harap membantu.. 😉