Berpantang di mana?

Mommy2 semua prefer berpantang di mana? Macam sy, mak dah x berapa sihat untuk jaga sy lepas bersalin..family mertua offer untuk jagakan sy selama berpantang..family in law alhamdulillah so far sangat baik dan memahami.. . Tapi baby sulung..mestilah kita nak rumah mak kita kan...🥲🥲🥲 Dilemanya saya..

7 Balas

Kalau mommy you tak larat better pergi pada yang boleh jaga sis. Kebiasaan lepas beranak ni masa pantang kita akan lebih rasa letih kalau takda orang yang boleh membantu better jangan takut awak stress nanti sian baby dan maa awak Takpa bukan dengan maa sendiri asalkan kesihatan you dan baby ok, kalau penat ada orang tolong

sis pun dah mention mak sis tak berapa nak sihat, kenapa lah nak juga minta mak yg kurang sihat tu jaga dalam pantang nanti.. kesiankan dekat mak tu sis.. tak salah pun berpantang dekat rumah mertua.. tapi kalau sis nak juga berpantang rumah mak sendiri, sy suggest sis upah CL untuk bantu sis

sama mcm mak sy x bpe nk sihat mak mentua sy jd segan nk mtk tlg sbb mak mentua igt sy nk berpantang dkt umah mak sy skunk nie da start memikir risau da lar xpnh ank first nie

Faham je apa sis rasa, rasa segan pun ada juga even mak mertua offer nak jaga. saya cadangkan sis ambil CL, ada mcm2 pakej sekarang, yang daycare, daily visit, stay in pun ada

boleh je pantang dkt rumah mak sendiri, upah je CL utk jaga masa pantang

Ikut keselesaan u mmy. Tapi lebih prefer berpantang dgn mom sndiri 😊

sy nk pntang rumah mak dan ambik pakej berpantang skli baby.