Morning sickness

Mommy2 sekalian.. Kandungan sy dah 3 bulan lebih.. Tetapi tk mengalami morning sickness sekali pun.. Makan okay jer tk memilih.. Dan tk sensitif langsung dgn bau makanan.. Cuma emosi jer yg naik turun. Adakah itu normal atau calon baby sy ni lelaki ke? Sekadar bertanya

22 Balas

Yes It's normal.. Saya mengandung baik baby boy atau girl... Alhamdulillah tak pernah mengalami simpton alahan2 tu... Mcm biasa je.. Cuma dah faham kalau baby Girl.. Cergas semacam.. 9 bulan pun boleh mop 1 rumah lagi.. Tapi kalau pengalaman baby Boy.. Melepek je.. Cepat mengah... Itulah pengalaman. 😊

Normal je tu sis. Sy pun xde morning sickness pun. Makan pun hentam semua. Tak selalu mengidam, kadang kadang je tu pun takdelaa over ngidamnya. Cuma skrg dah masuk trimester ni jadi xlalu makan nasi sangat kadang2. Tu je yg lain smua ok. Seronok jugak kan xde muntah muntah hehe alhamdulillah

5y ago

Samalah sis.. Kdng2 je ngidam..

Bestnya kalau mcm ni. Sya pula. Dah 3 bulan lebih juga. Makan sgt memilih, muntah jgn ckp la. Lebih 7 kali sehari. Tak kira masa. Tgh malam pun ada erm. Mgkin lelaki. Sbb ramai org ckp kalau tak de byk alahan. Tp sya tak pasti sgt hehe.

Normal sis sbb sye pon mcm tu dari mula dpt tau pregnant sampai la skrg dh 18 minggu tak de morning sickness langsung. Selera mkn jgn ckp la. Makin berselera

best nya jd awak xda morning sickness..sya rasa mcm dh x bole bediri dh kalau muntah ..apa lagi cium bauan yg ya x suka rasa mcm nda meroyan😫😫

normal tu sis..dulu sa pun tda morning sickness..nda suka wangi masakn sj pda 1st trimester,lps tu ok sda..craving mknan sj lh sama emosi up n down..

normal..sia pn bgtu jgak sis dri awal preggy smapii lhh skg 22weeks 4days langsung tda tanda mcm2 preggy 😂 cuma mood jerr yg kdg naik turun

first pregnancy dulu baby laki. alahan teruk. muka jd kusam n berjerawat.. second pregnancy,sangat2 mudah alhamdulillah. and It's a girl! :D

Yg pastinya, ad hikmah disebaliknya..mcm sy tiada pn alahan sbb pjj dgn suami, sorang diri di sini..xbyk sgt ragam..huhu

Untungnya xde morning sickness....sy pun 3 bulan lebih. Morning sickness tak abis lagi. Nasi pun tak lalu nk mkn.