TTC

Hi mommy2. Saya nak tanyaa soalan sensitif. Maaf ya.. Normal ke lepas bersama kita rasa mcm air mani suami tu keluar balik.. Dalam kuantiti yg banyak jugak keluar tu. Adakah keluar balik tu punca tak pregnant?

10 Balas

sama la mcm saya, lepas brsama air mesti keluar.. banyak pula. TTC dah 3 tahun utk anak 2nd. so awal tahun 2020 ni saya aktif brsenam, dan kerap buat senaman kegel. Masa subur track pakai OPK, masa subur kerap brsama, lepas brsama letak bantal kat pinggul, baring dalam 30 minit. alhamdulillah lekat.

Mukin... Try la brurut ke ape.. Sy dlu mcm awk jgk.. Air akn kluar blik.. Pastu sy g brurut n die ckp sluran tu brlipat n air suami xleh msuk.. Cmtu la lbeh kurg.. Lpas berurt tu bln next trus lekat.. Tp tuh pglman sy la.. Xthu la org lain pnye pndpt

4y ago

Ouhh okayy awak. Nnt saya try brurut ❤️

memang akan keluar balik. tp seeloknya lepas bersama sis baring smbil mengereng atau angkat kaki keatas selama 5 minit biar air tu masuk dlm dlu. jgn terus bangun.

4y ago

Saya baring gak. Still keluar jugak walaupun kaki angkat kat atas. Btw tqq ya awak ❤️❤️

Bubuh bantal kat pinggang...bg tinggi dri paras badan...mengiring ke kanan.

Letak bantal dekat pggung.. Tggu stgh jam ke sejam baru cuci...

Letak bantal dekat pggung.. Tggu stgh jam ke sejam baru cuci..

Tinggikan pinggul lps bersama. Letak bantal bawah pinggul

Mmg akn klr balik.

4y ago

Tq sis ❤️

ye normal,

Normal