Batuk teruk sampai perut belah kanan sakit sangat

Hi mommy2, saya dah masuk 29weeks and saya batuk teruk sangat.. dah jumpa doc & dah makan ubat yg doc beri. Sekarang batuk dah kurang, tapi bila batuk je, perut belah kanan saya sakit sangat, macam tisu dalaman terkoyak.. ada tak mommy2 yg pernah rasa macam ni?

2 Balas

Sy batuk teruk start trimester ke2. Smpai dh terimester ke3.. sampai tulang rusuk bawah payudara kanan sakit bila batuk tu .. Sy g ospital swasta cek.. Dorg kata normal sebab. Baby tgh membesar tu yg akn rasa tekanan d bahagian itu...... Ni pun masih rasa sakit ketika batuk.bersin

4mo ago

Ni skrg dua2 belah tulang rusuk bawah payudara sakit.. Sbb lama sgt batuk ni... Doc bg antibiotik mkn smpi hbs.. Still sama jugak

Cube ptua ni sis, campurkan kunyit(sedikit), sirih, lada hitam dgn jintan dlm air pastu panaskan ye. Lepas boil filter air tu minum sis. Mmg lega. Klau blh kunyit tu jgn blebihan