Pregnant & batuk teruk

Sy pregnant 16weeks tapi batuk dah lebih 2 minggu. Dah makan 2 jenis ubat antibiotic pun still tak okay. Ada ke petua2 lain. Penat sangat dah bila kerap batuk ni. Ni memang betul sakit batuk ke atau pembawakan mengandung ek? Sebab macam lama sgt batuk & dah makan ubat macam2 pun tak baik lg. Risau juga banyak makan ubat batuk & antibiotic ni.😢 #bantujawab #bantusharing

2 Balas

Sy minum kicap + perahan limau kasturi. tak tahu lah nak kata mmg berkesan atau tak sebab waktu tu Sy ambik ubat batuk jugak

Minum air panas.. bukan suam.. air panas sikit dr suam.. kerap minum.. inshaallah mmg melegakan..