Susu utk baby under weight

hi mommy2 , saya baru bersalin baby iugr seberat 2.26kg . skrg hari 21 berpantang . boleh saya tahu susu formula brand apa yang okey untuk naikkan berat baby and tknk bagi sembelit . anak sy dah try s26 gold & s26 purple , dua dua sembelit . Saya dah cairkan susu tu . saya letak satu scop 2oz air . still sama . Skrg sy buntu hrini dh 21 hri tp berat dia 2.45kg je . dia mnum susu cmpur bf + fm . Boleh mommy suggest tak ?

2 Balas

kalau susu fm awak kena try n error dengan anak. ada baby sesuai, ada baby tak sesuai. kalau boleh teruskan bf sahaja, tak perlu fm.

similac neosure . anak sepupu sy prem brat 1.5 kg minum similac neosure ni dlm sebulan alhamdulillah berat dy dh normal