Nak tanya susu yg sesuai .

Hi , nak tanya . anak sy 2bulan skrg .. sy mix susu tuk anak sy sejak newborn .. dlu guna susu S26 purple .. tp skrg anak xnak susu tu dah .. dia slalu buat werk werk .. pstu nk tnya susu apa sesuai utk naikkan berat baby ? n naikkan selera baby ? sbb anak sy kurg mnyusu . bf pom skjp skjp .. sy akn try n error .. tp klau bleh nk tnya experience dlu . sy skrg fkir anmum ..

4 Balas

Betul susu formula kena try and error. Awak pilih je susu mana yang awak nak cuba 😊 Kemudian pantau jika baby ada tanda2 alahan. Anak saya minum enfalac gentlease✅ Dutchbaby pernah cuba. Tapi tak sesuai. Anak jadi berkahak. Sekarang dah 1y++ minum fernleaf 1-3 😊

Anak sy minum similac total comfort. Alhamdulillah berak kencing semua okay. tk pernah muntah lg so far dh dua bulan minum

12mo ago

Anak sis minum similac tc berak berapa kali sehari?

Anak sy minum similac tp die kerap muntah.. so tukar similac lactose free

ank sy minum anmum. Alhamdulillah so far ok.