baby stroller + car seta

Hi mommy2 to be...nk tnya stroller + car seat yg mne elok....ingt nk yg mcm yoyo..tpi rase mcm over plak??

3 Balas

Boleh try bawa baby dulu, bagi baby duduk dalam stroller / car seat tu. Kalau dia ok, x meragam, beli la. Sebab kadang ada baby yang tak nak duduk stroller and car seat. Stroller yang elok depends pada life akk. Kalau jenis yang selalu travel naik flight, cari yang ringan dan senang nak angkat. Kalau jenis yang pjj dengan suami, better cari yang ringan. Senang nak angkat masuk kereta. Better akk try dulu kat kedai, bawa baby sekali. Car seat pula, better beli yang boleh tampung berbelas hingga puluh kilo, atau at least sehingga anak 3 ke 4 tahun. Ada juga yang boleh tampung hingga 6 tahun. Selalunya yang macam ni memang mahal la tapi safety better.

The right car seat is one that fits your child, fits your car and one that you can use correctly every time. For car seat recommendations and more info, can join Child Passenger Safety Malaysia on fb. https://www.facebook.com/groups/cpsmalaysia.org/

22 okey sis