Sabun

Hi mommy2. Nk tanye , sabun ape yg elok ye basuh pakaian baby?

30 Balas

saya guna pureen mula2 lpas baby 3bulan saya pakai savonn magic bezanya savonn magic boleh utk semua pakaian dan brg2 rumah pon boleh...klu nk hilangkan tahi baby kn kdg2 melekat warna kuning nya tu saya rendam guna savonn magic terus hilang...

4y ago

Cuba try gosok dengan sabun badan jenis buku untuk dewasa. Saya sebelum ni rendam juga untuk yang melekat warna tak tanggal tu. Tapi lepas gosok dengan sabun badan tu, on the spot hilang takyah rendam dah.😆

sy pernah guna pureen kiddi wash, abd pureen,tollyjoy, anakku. sy sejenis yg excited pd barang baby. suka tukar2. sebab suka bau. hehe. bg sy semua yg baby punya sabun ok. wangi & senang tanggal kotoran.

sabun abd .. kami kat center pakai sabun tu .. stain kat baju hilang .. cuma kena lebih sikit kalau bf sebab nanti hanyir .. beli kt mr.diy lagi murah dari dlm mall biasa 🤗

Saya pakai semua barang atomy.... Semua bahan organic... Semua barang rumah termasuk barang personal saya n suami pun guna atomy skang...

Sy pakai sabun biasa ja Daia dr lahir smpai skrng nk masuk 11bulan.. Nasib ok kulit baby pun x masalah

Sy guna anakku, wangi bau baby, 1st trial taktau nk beli apa, oklah boleh terus pki anakku

Saya beli brand Fled&Flo je dekat tesco. Rm7.99 for 2 litres. Mahal nau yang lain 😂

5y ago

Mahal sangat yg lain. Tak rm18-20 tak sah utk 1 botol. Borong je yg Fled&Flo ni buat stok, rm30++ dah dapat 4 botol = 8L. Selagi boleh jimat, kita berjimat. At least, duit lebihan boleh beli benda lain hagaha 😅

Sy hanya pakai serbuk pncuci biasa je sis...cuma jngn simpan byk serbuk tu😊

Basuh baju baby kan boleh brcampur ke ngn baju org dewasa?

Ye sy pun pakai brand anakku. Bau die pun wangi