Pemakanan Awal kehamilan

Mommy² nak tanya apa pemakan dan minum yang boleh atau tidak seawal kehamilan? Satu lagi kalau mop sapu² lipat kain dan susun kain kat dalam almari tu dikira kerja berat ke .?

3 Balas

Tuan hamba hanya perlu amalkan makanan sihat sahaja sepanjang kehamilan. Diawal usia kandungan elakkan dari berbuat kerja berat yang melibatkan tekanan pada perut, contohnya angkat @ tolak sebarang beban berat. Yang berat-berat tu mintak suami tuan hamba uruskan 🤭🤭🤭 . P/s : kena guna bahasa klasik sebab bila guna bhasa Malaysia/utaqha geng "Tanpa nama" kata, kita ni kurang hajaq wlaupun mereka tak penah dgr saya bercakap direct 😂😂😂

Mop kira kja berat.. Psl mknn awal hamil..nenas muda, durian, minuman berkafein,junk food..itu yg utama..byk lg sbnrnya

4y ago

Sama2 semoga selamat hgga bersalin

Haha terima kasih puan sebab jika iya ini baby first saya banyak saya kena belajar pantang larang