Bayi 5 bulan tak nak tido

Hi mommy2. I just wanna ask.kenapa ya my son 5months old lately ni tak nak tido siang? Kdg tu sampai merah mata dia tahan ngantuk.pastu merengek mintak dukung je.minyak angin baby dah sapu, susu dah minum habis.

7 Balas

anak saya pun 5 bln...mmg da start tidur sekajp2 je paling lama siang 3 jam/30 mnt/ tapi kerap lah bangun then tdor semula slps susu ....kalau boleh ajar anak jgn kerap sgt tidur siang sbb bila mlm bayi dpt tdor lama lebih 10 jam gitu tp bagun utk myusu shj...so ibu pun dpt tdor nyeyak sama

Waktu tidur anak2 akan berubah ikut umur..kdg2 nap skejap je xsampai 15 minit.anak puan makin membesar tu.klau mlm dia tdo kira ok la tu..anak sy pun nap kjap2 waktu siang..mlm tdo,bngun hnya nk susu shj..tpi ada kdg2 ajk main pkul 3,4 pagi..huhuhu..

Dia mmg akn berubah masa tdr sb dia makin besar makin kuat curiousity dia dgn sekeliling..hehe

tidur dia teratur tak atau masuk 5m memang tak tidur siang langsung?

Try mandi dan tukar pakaian dia sis mana tau dia tak selesa ke..

Tengah busy explore tu. Lagi best dari tidur

Gusi gatal la tu kot nak tumbuh gigi