Hb low

Hi mommy2? Hb sy 8.9 ,sy dah cuba mkn makanan yg menaikkan hb tapi hb masih low . Pls mommy2 share ur tips mcm mna nak naikkan hb dgn cepat? ?

39 Balas

Boleh cuba susu kurma..kurma..buahan..sayuran..jgn amalkan minuman kafien

sy xtw la.. sy jrng mkn ubt tmbh drh.. tpi Hb ok je...pling rendh 11.9..

mkn iberet folic..iberet lg baik dr maltofer. iberet mrgkumi smua

Klu sya just ambk nestum n oat..alhmdllh hb naik ngan cantik

sy dlu minum susu HL. pastu minum pati delima

5y ago

mkn buah delima pon bole

Mnum jus mamariam sis n jgn mkn mknn yg bt hb low.

cuba makan jambu batu sebelum pergi check..

Bykkn reht jgn stress kalo stress tu yg hb low

Mcm sya sis..tk tau nk mkn apa bg hb naik🥺

cuba makan ubat ngn perahan limau sanquick