Barang baby

Mommy² due bulan 6 ni dh ade yg beli barang baby ke.. #firstbaby

12 Balas

Saya pun due bulan 6 InshaaAllah, anak first juga. Tapi tak tahu lagi jantina. Kalau prepare pun , nak beli yg unisex je. Tp tak tahu nak start beli barg apa dulu hahah beli yg simple-2 dulu kot. Sbb adik beradik ramai nak sponsor itu ini, memandangkan saya bongsu, suami pun bongsu. Abg kakak dah bunyi dah suruh minta nak beli kan apa. Tapi kitaorg sendiri tak tahu nak beli apa. Segan nak minta-2 ni lagipun lebih puas beli sendiri rasanya kn. Tapi akur jela kitaorg ni adik adik kena dgar ckp abg kakak. Nanti ckp sombong pula org nak sponsor tp taknak huhu

Kandungan masuk 6 bulan, kami dh beli brg anak dan berpantang. Dah mula isi beg hospital. Kandungan 5 bln dah buat list. Dah masuk 3rd trimister, tak nak merayau-rayau sangat sbb cpt mengah juga. Kes C19 trend menaik ni. KKM pun dah bg amaran ibu hamil keluar jika perlu je. Kami suka beli brg sama2 dan survey2 kt kedai drpd beli online. Hihi. Puas dah berjalan masa 2nd trimister.

Sama lah saya pon due bulan 6.. Anak no 2 cume belom scan gender apa.. Kalau brg, Belom beli lagi, InsyaAllah hujung bulan ni baru pi beli sikit² je topap apa yg patut sbb baju baby tak pakai lama pon.. Lagipon baju kakak nya ada lagi.. Masa kakak nya dulu sy beli baju unisex je banyak sampai tak terpakai.. Kakaknya dulu bersalin 26/6/2020.. Adiknya ni nanti 20/6/2022..

saya due 20/5/22..tp PIH.. jadi kena 2w awal.. kire 6/5/22 gitu... byk jgkla dh beli & byk jgkla xbeli lg.. sbb baru tahu jantina betul2 nya smlm.. arini baru start shopping plk.. bapaknya semua yg pilih.. excited anak sulong lepas 6 tahun tggu.. Alhamdulillah

2y ago

hihi.. wah... tp sy kena beranak awal.. semoga urusan kita dipermudahkan inshaAllah.. amin3

Saya due bulan 4 tapi next month baru beli sebab suami dengan mertua beli semua untuk baby boy tapi doktor bagitau saya waktu scan detail baby girl so next month baru sy beli sorg2 😂😂😂

saya due awal bulan 5 tapi takut keluar akhir bulan 4 , so prepare awal awal tak kelam kabut 😅 biasa lah anak first exited nak beli macam macam

Sy yg due bulan 4 ni pun tak prepare ape2 lagi 🤣 baju2 pakai anak 1st punya la kot, tu pun tak rajin nak mengemas 😆

sy due awal bulan 5,tp planning bersalin bulan 4 sebab twin pregnancy..dah beli brg sikit2🥰.....

Alhamdulilah settle dah semua. Boleh tenang tenang & uninstall shoppee 🤣🤣

sy due #23june akhir buln 3 bru strt beli brng bby ..