jerawat badan

Mommy2 da masalah jerawat badan x semasa mngandung nie? Normal ke x?

12 Balas

Normal di sebabkan hormon. Masa pregnant anak ketiga, saya dapat masalah ni... Kat dahi, kat dada, kat belakang badan... Gatal rasa nak garu je... Tangan pulak tak boleh duduk diam, asal nampak memang saya picit je 😅

sy rasa normal sis .sbb sy skrg pun ada tp cuma area pinggang .. b4 ni mmg ada gak tp skit je la .. tp bila dh prggy, tumbuh dgn mekar nyr jerawat2 tu 🙊😅😅

Nampaknya sy tidak keseorangan, huuuuu, pelik jugak mula2 naik jerawat 1, 2 butir kat badan ni, hormonal kan, lega, it will go away😊

Alhamdulillah tak ada apa apa lagi masalah.😀 mgkin itu biasa nya pembawakkan budak. Puan jgn risau ye.🥰

Normal jaa sis. Saya pn penuh jerawat di belakang bdan,leher dan bahagian muka.

sama....sblum ni pyh naik jerawat.. skng ni naik byk kat leher n badan😴

Saya pun sama, banyak jerawat badan naik dekat area dada n belakang badan

Huhu..sy jerawat kt bdn blkg.. tp bfore prggy mmg ada dh..

Normal , perubahan hormon tu sia

Hormon puan, normal