SENTIASA LAPAR 😭😭

Hi mommy to be yg dkt luar sana. Any suggestion tk untuk preggy mom yg sentiasa lapar😭. Kadang-3 Penat Nak makan. Sampaikan muntah angin. Mcm mc makan Tapi perut still lapar. Huhuhu apa mkanan preggy mommy yg sentiasa kenyang ?

SENTIASA LAPAR 😭😭GIF
3 Balas

wehhh sama😂 saya bersyukur takde alahan lain mcm muntah2 ke. mual ada la kdg2 rasa. tapi masyaallah tak pernah seumur hidup saya rasa lapar yg berkali2 dengan teruk sekali heheh snacking teramat la tak jalan. lepas makan, lapar balik rasa mcm tak makan tadi😅 kena juga makan berat. penat layan lapar dalam 1st trimester ni tapi kdg2 buat saya lega fikir baby okay sebab nak membesar. tu yg asyik lapar heheh

1. Amalkan diet suku-suku separuh. Lepas menu utama makan Kekacang / sayur yg banyak. 2. Minum air kosong secukupnya 3. Bersenam sesuai kehamilan

sama la kita..bila xmkn rasa nk muntah..dia punya lpar tu smpai shaking😂..pdhal baru sdah mkn ja..