takot mkn ubat .

hi mommy , sye dah 10 week , n sye mmng jenis takot mkn ubat .. lpas buat buku pink dokte ad bg tmbhan vits dekat sye .. sampai skrng sye msih xsentuh bekalan dr docte tu .. mmmm adekah bahaye untuk bby sye jike sye xambil vits2 tu .. ?

2 Balas

Lagiiiiii bahaya sis x ambik tu ubat..ubat tu diberi untuk menambah vitamin badan sis..bila dah dua badan, apa2 vitamin dlm badan sis dibagi dua yeee..klau stiap hari di bagi dua mmg xckup lah utk baby..last2 baby bermslah..yg dktor bagi tu bkn ubat..tapi suplement..makan ye sis..sbb bnyk mslh baby berlaku bila x mkn suplemen yg doc bagi..

5y ago

Sia minum tu ubat dgn jus ya..spya x muntah balik

Kena mkn jugak. Vitamin. Bahaya kat bby. Cuba mkn. Klu xboleh cari inisiatif tukar ubat. Da nk jadi mommy ni kena fikir baby lebih sis. Bahaya kat kandungan