"bersama"

Hi mommy, sya nk tnya, klu nk bsama suami,ble ke pancut dlm..sorry prtnyaan sya kurang bgus.. sya da cri kat google smua,tpi tda pn sya trjmpa psal ini..

13 Balas

Xde masalah. Baca posting Dr imelda. Mengarut je org kata klu bersama dgn suami air mani tu akan effect kulit baby. Padahal cervix tertutup rapat masa pregnant. Nnt baby lahir akan ada putih2 mcm losyen kt badan baby tu adalah moisturiser yg Allah jadikan supaya baby takde infection dlm rahim, tak lemas sbb losyen tu bersifat waterproof dan memudahkan bersalin juga. So, air mani lpskn kt dlm tak jadi mslh

4y ago

Ok...tq sis😊

Blh je... Pancut dlm.. Bagi yg ada masaalah keputihan yg teruk.. Tidak d galak kn... Sbb air mani b.Campur dgn keputihan.. N nanti keputihan semakin bnyk n blh menyebab kn gatal, dan pedih Pada miss v.. Sbb ada sesetengah org mengandung akan ada alami keputihan yg bnyk masa hamil..

bole je pancut dlm. takde masalah pun. xde nya lah tetiber ter pregnant lg sbb pancut dlm. air mani tu nanti keluar balik. no worries ok. cuma xmau la ganashh2 ok. jaga kandungan elok2.

Boleh tp klu dah nk dekat bersalin lebih baik jgn pacut dlm nanti ade kesan plak pd kulit2 baby tu je

4y ago

Itu la pelik pun ada,sy ank nk msuk 3 dh pertama kali dgr ny

Boleh je klau nk pregnant... Klau x nk pregnant pancut luar

4y ago

Boleh je... X de masalah

Sye dlm je..so far ok..dh 33 week..tp x leh lasak2..

Di galakkan kalau 36w lg okay,cepat skit brsalin

Boleh je...selusuh tu,sis...senang nak brsalin nnti..

4y ago

Klu masa pregnant tpi pancut dlm ble ke sis..sorry😅

Sis pregnant ke camne? Ayat sis pon xlengkapp🤔

4y ago

Tnga pregnant skrg da 29w, tpi tkut nk pancut dlm bila sama suami😅,ble ke tu sis klu msa pregnant...

Ok tq mommy...