First baby

Hi mommy, sy nak tanya maksud last period tu..maknanya akhir period kita habiskan? Atau first period yang datang ya ..sebab sy bgitahu nurse last period sy 8.12.2021 ..skrg kandungan sy 5week 5D😊 sy keliru kt situ je..thanks mommy harap membantu #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Sama mcm bila org tanya bila kita period, kita tak bagi hari last period kan? Kita bg hari first kita period, kn? Mcm tu jugak la bila doktor tanya. Usually kalau pasal pregnant, doktor tanya bila last period, terus bg hari first. Sbb yg doktor nk bila start period. Plus, kitaran period bulanan kan start pada hari first kita period?

2y ago

okay baik sis dah faham..kna bagitahu semula pada nurse nnti app sy 21.2 nnti buka buku pink..sbb nya sy bg date last habis period😂 tq sis jelaskn

Cara pengiraan dia dari hari pertama last period. 8/12/21 tu last day eh? Jadi ambil dari hari pertama period time tu. Bukan date last period tau

2y ago

aah ya sis last day period sy 8.12.21, okay sis thanks bagitahuu😊😊

Doktor kk sya Tanya last period yng bru dh hbis, lpas tu bru Tanya bila start period, bru doktor scan

2y ago

Wc bakal mommy😊

Selalunya klinik nak tahu hari pertama tempoh haid terakhir

2y ago

okay baik sis..thanks yaa

last period tu adalah hari pertama yg kita last dtg period..

2y ago

okay baik sis thanks yaa ..

Hari pertama dtg period yg terakhir.

2y ago

baik sis tq jelaskann..🥰