First baby

Hi mommy, sy nak tanya maksud last period tu..maknanya akhir period kita habiskan? Atau first period yang datang ya ..sebab sy bgitahu nurse last period sy 8.12.2021 ..skrg kandungan sy 5week 5D😊 sy keliru kt situ je..thanks mommy harap membantu #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Sama mcm bila org tanya bila kita period, kita tak bagi hari last period kan? Kita bg hari first kita period, kn? Mcm tu jugak la bila doktor tanya. Usually kalau pasal pregnant, doktor tanya bila last period, terus bg hari first. Sbb yg doktor nk bila start period. Plus, kitaran period bulanan kan start pada hari first kita period?

2y ago

okay baik sis dah faham..kna bagitahu semula pada nurse nnti app sy 21.2 nnti buka buku pink..sbb nya sy bg date last habis period😂 tq sis jelaskn