boleh guna opk untuk tentukan mngandung?

hi mommy.. sy expect sy pregnat tp hari tu pegi klinik lab test negatif sdgkan pg sblm pegi klinik guna upt sndri positif.. pstu scan x nampak.. sy x puas hati.. semenjak tu sy saje guna opk sbb org ckp preggy mommy akan sntiasa bertambah gelap opk.. xkan lah ovulation sy smpai 6 hari berturut-turut kan? ? ade sape2 yg ade experience cmni ?

boleh guna opk untuk tentukan mngandung?
5 Balas

Mngndung tu sis cuma awl lgi. Upt pon samar jd mmng scan tk nmpk hcg msih rendah. Tnggu lg smnggu mcm tu. And repeat upt sis smpai pekat sikit dh boleh pegi scan dlm 5week dh leh scan. Sbb sy scan 5week nmpk kntung and yolk sac.

5y ago

ohh thanks for the advice ! hari tu pundi sy kosong 😂 mmg kosong sekosongnya.. patut pn x nampak.. hahahaha kencing 3 kali sblum scan..

wktu sy cari hari subur xjumpa2 guna opk . tapi bila dh positif saje pakai opk , line pekat dua2 . sy pn ada baca opk blh gak assume kita dh preggy .

5y ago

amin.. terima kasih 😚 berharap sgt ade..

Yg last tu je positif. Yg lain negatif

Bila last test guna upt?

5y ago

Blh dh tu sis gi bukak buku, nnti nurse akn tnya last period..tp klau sis ckp upt kabur, mmg dorg akn sruh test, better jgn bgtau kabur, nnti doktor akn scan terus dh

Yg last positif