Pregnant ke Ovulation

Bulan ni x guna test OPK utk subur sbb test OPK sampai lambat.. Sy dah cd32.. Period delay hari ke 3..UPT pulak xde.. Saje try gune OPK pg td...result die mcm ni.. Ade sape2 pengalaman x? tanda pregnant tu xde lagi....

Pregnant ke Ovulation
12 Balas

mcm saya. miss period seminggu. saja gedik suka main celup-2 opk. tgok positive . pelik jugak kenapa positive sbb dah delay period. then org kata , kalau delay period, tapi test opk positive ada kemungkinan pregnant. saya test pula upt. ye mmg pregnant. Now 12 weeks. doa kan saya dan baby sihat. 😘 semoga kita semua dimurahkan rezeki.

4y ago

Masa delayed tu, sis ada rasa apa x? Sakit mcm senggugut ke.. Ada x?

Klu takde upt try sis test guna gula kasar. Klu gula kasar tu tak hancur maksudnya insya allah positif sbb hormon hcg tidak boleh melarutkan gula. Saya pernah cuba sbb takde upt & berhasil terus g scan mmg confirm 6w masa tu

1y ago

yee . sy pun pernah cuba cara macam ni . masa tu upt ade je tapi ade satu . takut la nak cuba pakai upt terus takut result nye hampa . then try pakai gula , tak hancur . test pakai upt pulak . yes mmg pregnant

Alhamdulillah.. da penah melaluinya. Confius test opk tnda positif pregnant ataw hari subur. Rupanya bln tu mmg ovulation lambat. Selalu dlm cd 17 atau cd 19. Tibe bln tu cd 27 terus. Tgu2 punya tgu.. cd 38.. period. Sekian..

macam sy opk positif 4 hari berturut-turut, msuk harinie dah period, xtau la same ade subur sy dekat due period ke ape tapi miss period 4 hari, skrg tgh kuar darah cam period, awak cuba test upt mne taw rezeki

8mo ago

Sy mengalami sama mcm awak, awak Pregnent tak

saya pernah buat opk, tapi ada upt la sekali dekat rumah, memang spare upt sejak kawin ni huhu naik terang betul opk tu, and sama upt pun positive, Alhamdulillah skrg 12w

Cuba cek opk utk beberapa hri dlu sis..kalau pg terang...mlm pun terang...lps tu cek berhari2 pun still trg...mmg ada isi tu...

Saya hari tu pun test guna opk dulu.. bila naik double line terang.. terus pergi beli upt.. alhamdulillah memang pregnant

Biasa kalau prgnant, test pakai OPK tu, test line lagi trang.. Mksudnye sama gelap atau lebih gelap

Beli kat mane opk..bole bg no nye tak. Sy nak beli

4y ago

beli kt shopee murah sis, boleh beli banyakk kt ig mahal sikit setahu sy

Kena buat upt jugak nak tau pregnant or x sis.

4y ago

Pregnant ke sis..