Nafsu Makan berlebihan

Dah makan nasi, tup2 xsmpai brpa jam dah lapar blk.. then nak makan nasi juga.. husband sampai tkjut tgok,, isteri yg kurang mkn nasi dan sllu xhabis makan nasi,, kalini suka sgt nasi dan ble habis 1 pinggan.. 🤣🤣🤣 first saya pun risau,, takut tlbih mkan,, tp bila fkir,, mgkin baby nak bsar cpt.. jadi layan kan je makan nasi.. tp kalau lewat mlam dah,, saya kawal dengan makan biskut @ buah.. baby first,, lain pembawaan yg saya terima.. dari xpndai mkn nasi kuning,, blh habis 1 pinggan nasi kuning.. 😅😅😅

1 Balas

makan nasi tu bolen tapi kena berpada2 sekali berat naik mendadak kena minum air gula nti sangkut gdm plak.mmg ngandung ni kadang laparnya lain mcm tapi tu lah tak kawal makan berat naik mendadak klu baby besar dalam perut pun tak elok jugak susah bby nak keluar nti 😄

3y ago

terima kasih nasihat akak.. alhamdulillah brtambah ilmu.. tulah takut juga kalau mnum air gula.. harap2 xlah.. siang jaa mkan nasi,, kalau lewat mlm lapar nak nasi.. terus mnum air byk2 dan mkan buah