Hilang selera makan

Salam mommies semua, sy baru 6 weeks pregnant and normal ke hilang selera makan? Lapar tak, kenyang pun tak. Dah 3 hari saya makan nasi 2 3 suap je pastu tak habis. Tapi tak lapar pun #firstmom

5 Balas

Salam. Masing² ada pengalaman yang berbeza. Kalau saya pun lebih kurang macam sis. Kurang selera makan waktu awal kehamilan. As long sis makan even small portion tapi kerap. Okay je. Yang penting air cukup dan jangan lupa makan folic acid. Kalau belum buka buku boleh beli di farmasi buat sementara

1y ago

Okay. Takpe stop lepas tu nanti dah beberapa jam boleh makan lagi.

saya dari awal hamil sampai 9wk+ mmg tiada selera makan.. kalau mkn pun sikit2 je.. sy cuma dpt makan buah2 dan beberapa jenis kuih2.. alhamdulillah masuk 10wks ni dpt la makan banyak sikit.. tp certain makanan saja yg sy boleh makan.. yg bau kuat2 tu sy xboleh makan.. rasa mual..

wslm..sye msuk minggu ke 7 smpai skng mggu ke 9.. mcm ni sis.. sye mkn sbb nk alas perut je.. klau ikot selere..mmg xslere.. blh mkn 2 3 suap je.. puas husband bawak mkn itu ini.. .mmg xhbis😅.. as long sis kne jgk isi prt.. jgn xmkn lngsung

1y ago

sama lah awak.

sy dr 5w skng dh 8w6d pon sama awk..perut kembung ..mkn 3suap je lbh dr 3suap muntah...berat hilang 3kg..mkn 3suap tp sy mkn kerap 3jam or 2jam skli mkn lg...

Normal ..mcm saya ..berat trun lima kilo 🥲 sbb alah dan slera mkn hilang