Mcm mana nak kawal emosi

Hi mommy smue .....sye prgnt ank kedua ....ank pertama sye hasil perkahwinan yg pertama ....dan yg kedua ni hasil perkahwinan kedua ....sejak prgnt ni sye betul2 sensitif bila suami marah ank sulung sye ....mudah terasa dan sangat mudah menangis ....kdg2 sebab kan tu sye x bercakap gn suami .....mcm ne sye nk kawal bende mcm ni .... Sye tkut akn menjadi kesan tuk bby dlm perot ......sebab sye pon stress ditmpt kerja ....

2 Balas

kalau suami sis mrh ank sis semata2 sbb nk mndidik rsnye x perlu la snsitif sgt.kalau dia brtggjwb wlupun ank tiri sndiri.sis patut brsyukur kot ada org yg nk tolong jaga mkn minum ank sis.abg sy sndiri kawen dgn jnda ank 1.dia ckp mmg susah nk jaga ank org.x sama dgn ank sndiri.kalau nk mndidik tu mmg normal kena mrh tp xde la smpai thp mndera.ank sndiri pun dia mrh jg klau nakal.

cuba bawak bincang ngn suami masa mood sis n suami ok.. slow talk.. sis cuba bgtau tentang tekanan sis secara general..lihat apa respon suami..suami org plg pnting utk sis luahkan perasaan tapi cuba jgn emosi..kalau suami faham Alhamdulliah..kalau tidak sis kena luahkan pada org kedua yg faham sis..moga dipermudahkan..bukan mudah dugaan sis..